VEĽKÝ KRACH Známy ŠÉFKUCHÁR z obľúbenej TV relácie ZATVORIL obe reštaurácie! Zanechal obrovské dlhy: TOTO mu zlomilo krk

BRATISLAVA – Známy šéfkuchár, ktorý pravidelne pripravuje chutné jedlá pre divákov rannej televíznej šou, má za sebou niekoľko neúspešných podnikateľských projektov. Jeho firmy skončili v konkurze a zanechali po sebe vysoké dlhy.

Daniel Hrivňák, známy z relácie Teleráno vysielanej na TV Markíza, sa v poslednom období ocitol v ťažkej situácii. Zatiaľ, čo v kuchyni dokáže očariť divákov svojimi kulinárskymi výtvormi, v biznise sa mu toľko šťastia neprialo. Na krach jeho dvoch podnikov upozornil Index. Ako píše, veritelia si v konkurzoch prihlásili pohľadávky v celkovej výške stoviek tisíc eur. Medzi poškodenými sú aj štátne inštitúcie, ako je finančná správa a sociálna poisťovňa.

Daniel Hrivňák roky účinkuje v relácii Teleráno. Zdroj: Facebook/V kuchyni kraľuje-Daniel Hrivňák

Po reštaurácia ostali iba státisícové dlhy

Šéfkuchár, ktorý už v minulosti pôsobil vo viacerých gastro podnikoch, sa počas pandémie rozhodil ísť vlastnou cestou a v bratislavskej Petržalke otvoril bistro Utoroque. Reštaurácia však vydržala otvorená iba rok a na jar tohto roku vyhlásila konkurz. Zanechala za sebou dlhy vyše 275-tisíc eur. Medzi poškodenými sa ocitol aj štát. Spoločnosť na daniach dlhuje 3100 eur a sociálnych odvodoch takmer 4700 eur. Ako však upozorňuje Index, štát však väčšinu peňazí už neuvidí, pretože vo firme ostal majetok vo výške iba niečo vyše deväťtisíc eur

V konkurze skončila aj jeho druhá spoločnosť, ktorá prevádzkovala salaš Sobotišťan. Celkové dlhy, ktoré za sebou spoločnosť zanechala, ešte nie sú známe, no len Finančná správa pri nej eviduje nedoplatok vyše 45-tisíc eur a Sociálna poisťovňa ďalších štyritisíc eur.

Opis fotky nie je k dispozícii.
Daniel Hrivňák. Zdroj: Facebook/V kuchyni kraľuje-Daniel Hrivňák

Podnikaniu zlomilo krk zdražovanie

Jeho dve spoločnosti, ktoré prevádzkovali spomínané reštaurácie, skončili v konkurze. Problémy podľa kuchára začali v čase, keď nastal prudký rast cien energií, inflácia, neustále zvyšovanie nákladov na nájom, zamestnancov, či suroviny.

Daniel Hrivňák sa snažil zachrániť svoje podniky, no neúspešne. Nepodarilo sa mu prekonať náročné ekonomické problémy, ktoré v uplynulých rokoch zasiahli gastro sektor.

Viac o téme: Daniel Hrivňák, konkurz, krach, podnikateľ, reštaurácia, Teleráno

Súvisiace články