Regióny Bratislava

Kúpalisko Mičurin zavreli pre nevyhovujúcu kvalitu vody. Prevádzkovateľ už situáciu rieši

Zdroj: TASR / Pavol Zachar

BRATISLAVA – Letné kúpalisko Ekoiuventa, známe aj ako Mičurin, na Búdkovej ulici v Bratislave malo v pondelok (1. 7.) spustiť svoju letnú prevádzku, zostalo však zatvorené. Výsledky analýz vzoriek doposiaľ opakovane preukázali nevyhovujúcu kvalitu vody v biologickom ukazovateli producenty. TASR to potvrdila Katarína Nosálová, hovorkyňa z bratislavského regionálneho úradu verejného zdravotníctva (RÚVZ).

 

Organizácia Iuventa – Slovenský inštitút mládeže, ktorá prevádzkuje kúpalisko, v pondelok na sociálnej sieti uviedla, že kúpalisko je z technických príčin zatvorené. “Iuventa v spolupráci s renomovanými firmami momentálne vodu filtruje a čistí. Vzhľadom na to, že nám záleží na zdraví našich zákazníkov, ktorým chceme poskytnúť čo najlepšie a najkvalitnejšie služby, pristúpili sme k uvedenému opatreniu,” uviedla Iuventa na sociálnej sieti.

Nosálová potvrdila, že prevádzkovateľ zariadenia požiadal bratislavský regionálny úrad verejného zdravotníctva o uvedenie letného kúpaliska počas kúpacej sezóny 2019 do prevádzky. “Odborní pracovníci úradu vykonali obhliadku priestorov letného kúpaliska a odobrali vzorky bazénovej vody na laboratórnu analýzu. Výsledky analýz vzoriek doposiaľ opakovane preukázali nevyhovujúcu kvalitu bazénovej vody v biologickom ukazovateli producenty,” poznamenala Nosálová.

Iuventa doplnila, že kúpalisko otvoria hneď po doručení kladného vyjadrenia bratislavského RÚVZ, týkajúceho sa kvality vody. Kúpalisko s letnou prevádzkou by v prípade priaznivého počasia malo byť otvorené do 15. septembra každý deň v čase od 9.00 do 19.00 h. V areáli sa nachádza bazén dlhý 20 a široký sedem metrov. Jeho hĺbka je 1,30 až 1,50 metra. Prevádzkuje ho organizácia Iuventa, ktorá je priamo riadenou príspevkovou a rozpočtovou organizáciou Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR. Kapacita kúpaliska je maximálne 150 ľudí.