Regióny Bratislava

Aprílové bratislavské mestské zastupiteľstvo bude pre pandémiu v Starej tržnici

Zdroj: Glob.sk / Peter Korček

BRATISLAVA – Bratislavskí mestskí poslanci sa po dlhšom čase opäť zídu na zasadnutí mestského zastupiteľstva, a to vo štvrtok 30. apríla. Konať sa však nebude tradične v Zrkadlovej sieni Primaciálneho paláca, ale v neďalekej Starej tržnici. Pre TASR to potvrdil hovorca Bratislavy Peter Bubla.

 

V Starej tržnici vie totiž hlavné mesto v súvislosti s pandémiou nového koronavírusu z priestorového hľadiska dodržať odporúčania hygienika a zároveň sa pri organizácii zastupiteľstva bude riadiť usmernením Úradu verejného zdravotníctva SR. “Zasadnutie bude bez účasti verejnosti, avšak informovanosť zabezpečíme živým vysielaním, čiže celý priebeh zastupiteľstva budú môcť záujemcovia sledovať,” povedal Bubla.

Marcové zastupiteľstvo hlavného mesta bolo pre pandémiu zrušené. Primátor Bratislavy Matúš Vallo však avizoval, že chce, aby zasadlo mestské zastupiteľstvo v apríli. “Som presvedčený, že sa mesto musí hýbať dopredu. Sú veci, ktoré sa musia udiať,” povedal vo videu na sociálnej sieti primátor s tým, že magistrát nájde spôsob rokovania zastupiteľstva, s ktorým budú všetci poslanci spokojní. Bratislava zatiaľ predpokladá, že body, ktoré mali byť prerokované na marcovom zastupiteľstve, preloží na aprílové mestské zastupiteľstvo.