Regióny Bratislava

V bratislavskej Dúbravke vyčíňa POĽADOVICA. Hrozia ZLÁMANÉ ruky a nohy

Dúbravčanov sužuje poľadovica. ZDROJ: TASR/Martin Baumann

BRATISLAVA – Dúbravčania v posledných hodinách atakujú samosprávu. Upozorňujú, že neodhrabané a najmä neposypané chodníky sú veľmi nebezpečné. Tvorí sa na nich totiž poľadovica.

 

„V ostatných hodinách sa na nás intenzívne obraciate s otázkami ohľadne stavu chodníkov v Dúbravke. Vzniknutú situáciu intenzívne riešime a od spoločnosti zabezpečujúcej zimnú údržbu žiadame čo najskoršiu nápravu,“ informuje na sociálnej sieti dúbravská samospráva..

Zimnú údržbu v Dúbravke zabezpečuje na základe štvorročnej zmluvy podpísanej koncom roka 2022 spoločnosť NOVA Facility, s.r.o., ktorá zvíťazila v transparentnej súťaži a splnila všetky súťažné podmienky. Firma, ktorá zabezpečovala údržbu v ostatných rokoch ukončila svoju činnosť.

Úlohou dodávateľa zimnej údržby je v prípade potreby, t.j. pri náhlej zmene počasia, vyslať do terénu dostatočný počet mechanizmov tak, aby čím skôr zabezpečili zjazdnosť, resp. schodnosť, všetkých komunikácií a chodníkov podľa určeného poradia. „Je zrejmé, že túto svoju základnú úlohu na začiatku tohtoročnej zimy nezvládli. Podľa informácie od konateľa spoločnosti je príčinou predovšetkým výpadok vodičov,“ konštatuje samospráva.

Spoločnosť vyzvali k okamžitej náprave a situáciu nepretržite sledujú.

Dúbravčania môžu všetky problémy s neposypanými chodníkmi hlásiť na telefónne číslo +421 907 441 834.

Magistrát hlavného mesta Slovenskej republiky Bratislavy zabezpečuje zimnú údržbu na komunikáciách a priľahlých chodníkov v jeho správe. V prípade problémov so zimnou údržbou na príslušných komunikáciách chodníkoch a zástavkách MHD volajte nonstop na telefónne číslo +421 902 985 887.

Dúbravská samospráva sa za vzniknutú situáciu sa ospravedlňuje a zároveň ubezpečuje Dúbravčanov, že pracuje na riešení a zlepšení vzniknutej situácie.