Aj trnavské reštaurácie pocítili dopad drahých energií. „Šetríme, kde sa dá. Vypíname elektrinu, nesvietime a nekúrime toľko. Nemáme však už toľko zákazníkov ako niekedy, takže pravdepodobne budeme musieť pristúpiť aj ku skracovaniu otváracích hodín,“ povedal prevádzkar jednej z reštaurácií, ktorá sa nachádza v centre Trnavy.
Niekde zmeny výrazne nepociťujú
Na reštauráciu na okraji Trenčína nemalo zvyšovanie cien takmer žiaden dopad. Jediné čo museli zmeniť je osvetlenie a výroba pizze. „Musíme si dávať pozor na to koľko míňame elektriky. Prestali sme vyrábať pizzu, ináč sa u nás nič nezmenilo. Nedvihli sme ceny, nemenili otváraciu dobu, ani neprepúšťali personál,“ povedali nám.
Podobnú situáciu prežívajú majitelia podnikov v Nitre. Kontaktovali sme niekoľkých z nich a odpoveď bola, že zmeny buď nepociťujú alebo len minimálne. „Mali sme školenie pre našich zamestnancov, ako a kde majú šetriť. Ináč je u nás všetko po starom,“ vyjadril sa jeden z nich.
V Žiline je však situácia horšia.