Regióny Bratislava Top

POZOR Tieto potraviny sú pre nás JEDOVATÉ! Máte ich doma?

Zdroj: FB/Polícia SR

SLOVENSKO – Niektoré potraviny, ktoré sa v slovenských domácnostiach vyskytujú pravidelne, môžu byť pre nás extrémne nebezpečné. Pozrite sa s nami, o aké jedlá ide!

 

Na našich tanieroch sa nachádzajú doslova denno-denne, a pritom nás môžu v istých prípadoch otráviť. Áno, hovoríme o bežných potravinách. Mnohí Slováci ani len netušia, že vo svojej komore či chladničke skladujú jedovaté suroviny. Niekedy je problémom ich množstvo, inokedy sú na konzumáciu nevhodné len určité časti a sledovať musíte aj ich zrelosť. Buďte preto obozretní, aby ste sa nevedome nepriotrávili týmito potravinami.

Zelené zemiaky

ZDROJ: farma.sk

Pokiaľ máte v obľube podávať k hlavnému chodu ako prílohu zemiaky, pozorne ich pred samotnou konzumáciou prezrite. Zelené „škvrny“, ktoré niektoré nedozreté kusy na sebe majú, sú totiž pre človeka veľmi toxické. Tento odtieň je jedným z príznakov, že sa v danom plode nachádza priveľa solanínu.

Problém by mohol nastať vtedy, ak by ste ich v jeden deň zjedli v priveľkom množstve. Potom by sa prejavili stavy otravy ako zvracanie, hnačky, bolesti hlavy.